Theatercollege | Goed leven als aardbewoners | Michiel Korthals

Contact

Podium deMess
A. Dortmansplein 1 B
1411 RC Naarden-Vesting
Plan je route

vanaf jouw locatie

Koop tickets

Mensen buiten de aarde uit en maken daardoor de aarde voor henzelf onleefbaar. Klimaatcrisis en enorme reductie van biodiversiteit zijn de twee belangrijkste bedreigingen. Onmiskenbaar zijn de mensen die hieraan het minst schuldig zijn, tegelijk de ergste slachtoffers, zoals de mensen in de armste landen en toekomstige generaties. Maar is hoop: er zijn vele positieve initiatieven die de mens weer als medebewoner van de aarde behandelen en niet als heerser. Landbouw en voeding via voedselbossen en agroecologie kunnen de aarde bewoonbaar houden; maar ook in andere sociale dimensies, zoals gezondheidszorg, onderwijs en huizenbouw kan de aarde een prominente plaats krijgen. In de lezing zullen normen en waarden worden benoemd die de mens tot mede aardbewoner kunnen maken.

Michiel Korthals schrijft…

Mensen buiten de aarde uit en maken daardoor de aarde voor henzelf onleefbaar. Klimaatcrisis en enorme reductie van biodiversiteit zijn de twee belangrijkste bedreigingen. Onmiskenbaar zijn de mensen die hieraan het minst schuldig zijn, tegelijk de ergste slachtoffers, zoals de mensen in de armste landen en toekomstige generaties. Maar is hoop: er zijn vele positieve initiatieven die de mens weer als medebewoner van de aarde behandelen en niet als heerser. Landbouw en voeding via voedselbossen en agroecologie kunnen de aarde bewoonbaar houden; maar ook in andere sociale dimensies, zoals gezondheidszorg, onderwijs en huizenbouw kan de aarde een prominente plaats krijgen. In de lezing zullen normen en waarden worden benoemd die de mens tot mede aardbewoner kunnen maken.

Michiel Korthals schrijft al jaren over de aarde, landbouw en voeding, oa Goed Eten. Filosofie van Voeding en Landbouw (1919), Eetbare Natuur (2021) en Goed Leven als Aardbewoners (2023) en is sinds lang 'kleine akkerbouwer' in Laren, waar hij oa St Jans rogge en mosterdzaad teelt voor de plaatselijke bakker, bierbrouwer en mosterdmaker. Hij is ook Professor Philosophy aan de University of Gastronomic Sciences (Pollenzo, Italië) en emeritus Professor van Wageningen Universiteit.

Prof. dr. M. Korthals, currently Professor Philosophy, University of Gastronomic Sciences, Pollenzo/Bra (Italy); em. Professor Applied Philosophy, Free University and Wageningen University;

Wanneer

  • Dinsdag 11 februari 2025 om 20.15 uur

Prijzen

  • Regulier € 13,50

Locatie